De coronapersconferentie 'oude stijl': premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge met in hun midden de gebarentolk. Aan een nieuwe opzet wordt nu gesleuteld.
Volledig scherm
PREMIUM
De coronapersconferentie 'oude stijl': premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge met in hun midden de gebarentolk. Aan een nieuwe opzet wordt nu gesleuteld. © ANP

Vrijdag coronapersconferentie nieuwe stijl? Meer plaatjes, minder tekst ‘en tolk in een hoekje’

NEUWE OPZETMet een andere minister in een nieuwe coronafase wordt ook gesleuteld aan de opzet van de coronapersconferentie. Meer beeld en minder tekst, is de bedoeling.

 1. Fel debat over plannen Rutte IV: coalitie belooft koopkrachtreparatie, voorzitter krijgt veel kritiek
  TERUGLEZEN

  Fel debat over plannen Rutte IV: coalitie belooft koopkracht­re­pa­ra­tie, voorzitter krijgt veel kritiek

  De tegenvallende koopkracht van ouderen wil de nieuwe coalitie wel repareren. Maar verder geeft Rutte IV nog weinig toe, ondanks felle oppositiekritiek op zorgbesparingen en de Groningse gaswinning. Ondertussen krijgt Kamervoorzitter Vera Bergkamp het verwijt te passief te opereren. Lees hieronder ons liveblog terug van dag één van het debat over de regeringsverklaring.
 2. Nog nooit zoveel positieve tests in één week: ‘Omikron is nauwelijks meer tegen te houden’
  weekcijfers

  Nog nooit zoveel positieve tests in één week: ‘Omikron is nauwelijks meer tegen te houden’

  De omikronvariant van het coronavirus raast als een wervelwind door ons land. In de afgelopen zeven dagen zijn ruim 201.000 positieve tests vastgesteld, een stijging van 77 procent ten opzichte van de week ervoor. Experts reageren niet verbaasd op het nieuwe record. ,,Door de hoge besmettelijkheid van omikron is dit niet een onverwachte stijging. Dit zal nog wel even doorgaan”, zegt viroloog Bert Niesters tegen deze site.