Volledig scherm
Rob Jetten mag meteen aan de bak nu de afschaffing van de dividendbelasting op de helling staat. © ANP

Jetten blijft vaag over ‘heroverweging’ dividendtaks

De eerste klus die Rob Jetten namens D66 moet klaren, is onderhandelen over wat er in de plaats moet komen van de afschaffing van de dividendbelasting. De nieuwe fractieleider houdt zijn kaarten vooralsnog tegen de borst.

Jetten benadrukte vanochtend vooral dat zijn partij ‘nooit voorstander is geweest van afschaffing van de dividendbelasting’, al zette D66 zijn handtekening onder het regeerakkoord waarin de maatregel werd opgenomen. Volgens Jetten ging het om een ‘totaalpakket’ waar de fractie destijds ‘ja’ tegen zei. ,,Maar ik denk dat het heel verstandig is geweest dat het kabinet dat besluit heroverweegt. Ik kijk uit naar de voorstellen die het de komende tijd zal doen.”

Onderwijs

Jetten ontweek de vraag of hij een deel van de 1,9 miljard euro die vrijkomt zou willen spenderen aan bijvoorbeeld onderwijs. Hij benadrukte dat dit kabinet al 2 miljard euro extra uitgeeft aan onderwijs. ,,De komende tijd moeten we denk ik vooral goed nadenken hoe we ervoor zorgen dat het geld in de klas komt en niet bij koepelbesturen van grote schoolorganisaties.”