Volledig scherm
© AD

Getuigen rechtszaak zandaffaire Vink opgeroepen

De Stichting Bewonersbelangen Onderzoek Bouwgrond (BOB) maakte vandaag de lijst bekend met betrokkenen bij de zandcrisis in Barneveld die onder ede gehoord gaan worden in de rechtbank van Arnhem.

Het gaat in eerste instantie om tien mensen, onder wie een aantal politieke kopstukken die een belangrijke rol hebben gespeeld in de zandcrisis: burgemeester Asje van Dijk, wethouder Aart de Kruijf, voormalig gedeputeerde Conny Bieze en projectdirecteur Ruud Schouwaert van de gemeente Barneveld.

Ook Rob Vink, directeur van het bedrijf Vink dat het zand in Barneveldse nieuwbouwwijken heeft gebruikt, wordt opgeroepen voor het voorlopig getuigenverhoor.  Evenals een medewerker van Vink die betrokken was bij de omstreden partij zand. Tevens zullen twee medewerkers van Certicon, het bedrijf dat de zandkeuring verzorgde, worden ondervraagd door de rechter.

Tot slot zullen ook bodemdeskundige Bram de Borst en forensisch accountant Jan Westerink worden gehoord. Westerink is auteur van het DAT-rapport, waarin staat dat een heleboel zaken bij Vink niet op orde zijn en waarin ook de omstreden partij zand wordt genoemd.

BOB wil met hulp van de getuigenverhoren te weten komen of er voldoende grond is om de gemeente, de provincie en het Barneveldse bedrijf Vink financieel aansprakelijk te stellen vanwege waardevermindering van hun woningen omdat deze zijn gebouwd op de omstreden partij zand van Vink.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort