Volledig scherm
PREMIUM
De eerste twee bewoners in zorgcentrum Tuindorp-Oost verhuisden onlangs van de elfde naar de vierde verdieping. © Angeliek de Jonge

Careyn: carrousel van managers en chaos op de werkvloer

In het Utrechtse verzorgingshuis Tuindorp-Oost van Careyn verhuisden vorige week de eerste hoogbejaarde bewoners van de hoogbouw naar de laagbouw. Een omstreden operatie. Twee Inspecties houden het in crisis verkerende zorgconcern ondertussen in de gaten. Hoe werd Careyn - omzet 340 miljoen - de afgelopen jaren eigenlijk bestuurd?

Volledig scherm
Jacqueline Scheidsbach © LinkedIn

Eind 2017 presenteert Jacqueline Scheidsbach, districtsdirecteur Utrecht Stad van Careyn, haar ‘Reorganisatieplan definitief’. Het Careyn van 2018 moet ‘een klantgerichte, platte, wendbare en financieel levensvatbare zorgorganisatie’ worden. 31 pagina’s ambitieuze volzinnen, geïllustreerd met organogrammen. Careyn wordt ‘een omgeving waarin met plezier, gezond gewerkt wordt’, schrijft de directeur.

Ook Marco Meerdink, voorzitter van de Raad van Bestuur, houdt Careyn kort voor nieuwjaar 2018 een schitterende werkelijkheid voor. ‘Naar een nieuw Careyn!’, heet zijn stuk. Het gaat van ‘gekoppelde inrichtingsvraagstukken op districtsniveau’ naar ‘zelfstandig acterende zorgbedrijven, flexibel meebewegend met de lokale eisen’ en een ‘kwaliteitsstaf’ die ‘migreert naar de districten’.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht