Volledig scherm
UTRECHT- Zorginstelling Careyn Tuindorp Oost. © Angeliek de Jonge

Kamervragen over crisis bij Careyn-verzorgingshuis Tuindorp-Oost

De crisis en chaos in verzorgingshuis Tuindorp-Oost van Careyn heeft geleid tot schriftelijke vragen in de Tweede Kamer aan minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. CDA-kamerlid Evert Jan Slootweg wil onder meer van de minister weten of er nog valt te ontkomen aan de gedwongen verhuizing van 39 ouderen uit het verzorgingshuis. 

De kamervragen komen een dag voordat de Inspectie Gezondheidszorg besluit of het zorgconcern Careyn nog langer onder verscherpt toezicht blijft staan. Het ontbreekt in Tuindorp-Oost tot nog toe aan veilige zorg en het ziekteverzuim onder personeel ligt tussen de 20 en 25 procent. Daarnaast staan 39 ouderen, onder wie drie 100-plussers, ‘onder hoogspanning’ vanwege gedwongen verhuizing. 

Crisis en chaos

Careyn wil het gebouw slopen en de ouderen overplaatsen in de 32 appartementen in de laagbouw. De mensen voor wie geen plaats is, moeten naar elders verhuizen. Het AD bracht de crisis en chaos bij het verzorgingshuis de afgelopen weken onder de aandacht. 

Tweede Kamerlid Slootweg (CDA) wil weten of de minister op de hoogte is van de problemen bij Careyn en het verzorgingshuis Tuindorp-Oost. Slootweg vraagt ook of er op basis van de beschikbare informatie grond is voor de Inspectie Gezondheidszorg om haar toezicht aan te scherpen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht