VIDEO: Messi helpt Barça voorbij Valencia en zichzelf voorbij Dost

Barcelona heeft aan het thuisduel met Valencia drie punten overgehouden: 4-2. Dat was voor een heel groot deel te danken aan - wie anders dan - Lionel Messi.

Volledig scherm
© Photo News

De Catalanen kregen een tikje te verwerken toen Valencia-verdediger Eliaquim Mangala na nog geen halfuur met het hoofd voor 0-1 zorgde. Een paar minuten later was het echter alweer gelijk, nadat Luis Suárez met een bekeken schuiver voor 1-1 tekende.

Op slag van rust leek Barça het duel vervolgens te beslissen, met de twee eerdere doelpuntenmakers in de hoofdrol. Mangala haalde de doorgebroken Suárez onderuit en kreeg rood, Lionel Messi benutte de strafschop. Met een 2-1 voorsprong en een man meer zat Barça op rozen.

Dat was echter buiten Munir El Haddadi - nota bene gehuurd van Barcelona - gerekend. Hij bracht Valencia direct na de 2-1 weer op gelijke hoogte. In de tweede helft had Barcelona een ingeving van Messi nodig om alsnog de winst te pakken: hij schoot knap raak in de korte hoek. André Gomes besliste het duel met zijn oude werkgever in de slotminuut defintiief: 4-2.

De 3-2 was voor Messi overigens alweer zijn 25ste treffer van het seizoen. Daarmee heeft hij de koppositie in de strijd om de Gouden Schoen (prijs voor de topscorer van Europa) weer overgenomen van Bas Dost. De Nederlander staat sinds gisteren op 24 goals, maar is nu dus alweer ingehaald. Barcelona blijft tweede in de Primera División, met twee punten en een wedstrijd minder dan Real Madrid.