Zoekactie naar surfer Mathijs gestaakt voor vandaag: geurspoor levert niets op

Update | VideoDe zoekactie naar de 23-jarige Mathijs is voor vandaag gestaakt. Even was er de hoop dat hij was gevonden, toen een van de speurhonden een spoor had opgevangen bij het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen, maar volgens een politiewoordvoerder leverde dit uiteindelijk toch niets op. Na de hele dag zoeken, is daarom besloten de zoekactie voor vandaag te staken. 

Met paarden, honden, quads en zo’n dertig vrijwilligers zocht opsporingsorganisatie SAR Nederland vandaag het strand van Scheveningen af naar Mathijs, het vijfde slachtoffer van het surfdrama op 11 mei. 

De 23-jarige Mathijs uit Delft kwam vorige week met vier anderen in de problemen in het Scheveningse water. De lichamen van Max, Sander, Joost en Pim werden gevonden, maar de zoekacties naar Mathijs leverden tot nu toe niets op.

Lichaam

Vandaag werd bij het strand van Wassenaar een levenloos lichaam aangetroffen, maar volgens de politie ging het niet om de 23-jarige Mathijs en zou het gaan om een zelfmoord. Vorige week was nog een andere persoon vermist geraakt in de zee. De zoekactie van vandaag ging daarom door.

Quote

Onze slogan is vandaag: de zee geeft, de zee neemt, en vandaag is het tijd dat de zee geeft en hij terugkomt

Woordvoerder SAR

Vanwege de ruigere weersomstandigheden was het waterteam thuisgebleven. ,,We moeten niet zelf in de problemen komen”, aldus een woordvoerder van SAR. Er werd gehoopt dat, door de harde wind, het lichaam was aangespoeld. ,,Onze slogan is vandaag: de zee geeft, de zee neemt, en vandaag is het tijd dat de zee geeft en hij terugkomt”, aldus een woordvoerder eerder. De zoektocht begon vanaf de pier van Scheveningen. 

Er is veel politie aanwezig bij het Noordelijk Havenhoofd.
Volledig scherm
Er is veel politie aanwezig bij het Noordelijk Havenhoofd. © Regio15

Bekijk onze video's over de surframp in Scheveningen in onderstaande playlist:

  1. LIVE | Luchtvaart vreest 120 miljard aan extra schulden, geboorte­dorp Doutzen Kroes wordt ‘één groot terras’

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. Vliegmaatschappijen zagen hun kas door de crisis in rap tempo leegraken, nadat door reisbeperkingen wereldwijd nog amper vluchten mogelijk werden.Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.
  2. Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar in AD-show: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?
    TV-SHOW NL NA CORONA

    Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar in AD-show: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?

    Hebben alleen mensen die gezond leven straks nog recht op levensreddende zorg? En blijven we afstand houden, ook als de crisis voorbij is? Het waren belangrijke vragen die langskwamen in De Toekomst van Nederland, ons leven na corona. De gezamenlijke talkshow van het Algemeen Dagblad en Hart van Nederland was dinsdagavond twee uur lang te zien op SBS6. Hieronder lees en bekijk je de highlights van de uitzending.