Witte haringen op de basaltblokken van het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen als eerbetoon aan de omgekomen surfers Joost, Sander, Pim, Mathijs en Max.
Volledig scherm
PREMIUM
Witte haringen op de basaltblokken van het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen als eerbetoon aan de omgekomen surfers Joost, Sander, Pim, Mathijs en Max. © Jurgen Huiskes

Hoe Scheveningen de volwassen surfstad van Europa werd

Scheveningen is deze week in het hart geraakt door de dramatische verdrinking van vijf geliefde, zeer ervaren surfers. Met hun passie voor de natuur vormen de surfers het kloppend hart van het sportieve deel van de badplaats. 

Met duizelingwekkende snelheid scheren surfers over de zee in Scheveningen. De golven dragen witte koppen. De zon spiegelt zich verblindend in de rest van het water. Vanaf het strand zijn de surfers niet meer dan kleine poppetjes in zwarte wetsuits.

  1. LIVE | Luchtvaart vreest 120 miljard aan extra schulden, geboorte­dorp Doutzen Kroes wordt ‘één groot terras’

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. Vliegmaatschappijen zagen hun kas door de crisis in rap tempo leegraken, nadat door reisbeperkingen wereldwijd nog amper vluchten mogelijk werden.Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.
  2. Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar in AD-show: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?
    TV-SHOW NL NA CORONA

    Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar in AD-show: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?

    Hebben alleen mensen die gezond leven straks nog recht op levensreddende zorg? En blijven we afstand houden, ook als de crisis voorbij is? Het waren belangrijke vragen die langskwamen in De Toekomst van Nederland, ons leven na corona. De gezamenlijke talkshow van het Algemeen Dagblad en Hart van Nederland was dinsdagavond twee uur lang te zien op SBS6. Hieronder lees en bekijk je de highlights van de uitzending.