Tussen de havenhoofden bij Scheveningen is vandaag weer een zoekactie gaande.
Volledig scherm
Tussen de havenhoofden bij Scheveningen is vandaag weer een zoekactie gaande. © Regio15

Verlaten surfplank in zee blijkt een stuk plastic: zoekactie bij Scheveningen afgelopen

Tussen de havenhoofden bij Scheveningen werd vanochtend gezocht naar een surfplank die zou zijn gezien. Volgens calamiteitensite Regio15 zou het gaan om de vermiste surfplank van de omgekomen Mathijs (23) uit Delft. Na een zoekactie bleek het te gaan om een stuk plastic. 

Ook een woordvoerder van de Kustwacht liet weten dat bij het noordelijk havenhoofd in Scheveningen een surfplank in het water werd gezien. Volgens de Kustwacht is niet duidelijk of gesignaleerde plank van de vermiste surfer is. Er werd met boten rondgekeken, een helikopter vloog boven Scheveningen en leden van de KNRM liepen in een zoeklijn door het water. Uiteindelijk werd een stuk plastic gevonden. 

De omstandigheden waren vandaag beter dan vorige week toen een dikke schuimlaag de zoektocht bemoeilijkte. 

Mathijs (23) stierf vorige week maandag nadat hij in de zee bij Scheveningen in de problemen was gekomen. Ook vier andere watersporters kwamen om het leven. De lichamen van de andere vier werden geborgen. Die van Mathijs is nog niet gevonden. 

Surfplank

De politie deelde gisteren nog een foto van de surfplank van Mathijs in de hoop deze te vinden. Niet alleen wil de familie deze graag terug, ook kan de locatie van de vindplek de politie nieuwe aanwijzingen geven over de plek waar het lichaam van de vermiste surfer kan zijn. Op de plank staat op de zijkant in blauwe tekst ‘bicsurf’.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag