Sander Dikken, een van de vijf surfers die maandag 11 mei om het leven kwam in Scheveningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sander Dikken, een van de vijf surfers die maandag 11 mei om het leven kwam in Scheveningen. © Prive

Ze leefden voor de zee. Dit waren Sander, Joost, Pim, Mathijs en Max

Vijf jonge, sportieve surfers lieten maandag het leven in de zee bij Scheveningen. Ze leefden voor de zee, voor het surfen. De passie ging voor drie van hen zelfs zo ver dat ze surfinstructeur en getrainde lifeguards waren. Maar ze waren ook vriend, zoon, familie, student. Hun dood zorgt voor intens verdriet. Dit waren Sander, Joost, Pim, Mathijs en Max.

Sander Dikken (38), een ‘strijder’, zo typeert de Haagse nachtburgemeester Pat Smith hem. ,,Zo noemen we dat. Hij was enthousiast, daagde uit en had competitiegevoel. Hij gaf ‘surffit-lessen’ aan het Nederlands surfteam, dat zegt genoeg.” En zoals iedereen een echte surfer voor zich ziet: positief en vrolijk. ,,Hij had heel droge humor en echt van die pretoogjes.”

  1. LIVE | Luchtvaart vreest 120 miljard aan extra schulden, geboorte­dorp Doutzen Kroes wordt ‘één groot terras’

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. Vliegmaatschappijen zagen hun kas door de crisis in rap tempo leegraken, nadat door reisbeperkingen wereldwijd nog amper vluchten mogelijk werden.Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.
  2. Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar in AD-show: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?
    TV-SHOW NL NA CORONA

    Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar in AD-show: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?

    Hebben alleen mensen die gezond leven straks nog recht op levensreddende zorg? En blijven we afstand houden, ook als de crisis voorbij is? Het waren belangrijke vragen die langskwamen in De Toekomst van Nederland, ons leven na corona. De gezamenlijke talkshow van het Algemeen Dagblad en Hart van Nederland was dinsdagavond twee uur lang te zien op SBS6. Hieronder lees en bekijk je de highlights van de uitzending.