Volledig scherm
© ANP

'Als ik thuiskom na een vliegles, dan is mijn vrouw altijd blij dat ik er weer ben'

Volgens Ruud van der Wilt, VVD voorzitter Krimpenerwaard en leerling piloot bij Sand Air, houdt dat bedrijf zich strikt aan veiligheidseisen. ,,Als je het hebt over onderhoud, veiligheid, ervaring, dan zit je bij deze mensen goed."

,,Toen ik hoorde dat dit toestel is neergestort, ging een rilling over mijn rug. Er moet iets raars zijn gebeurd. Als ik thuiskom na een vliegles, dan is mijn vrouw altijd blij dat ik er weer ben, maar stress heb ik nooit van mijn leven gehad. Er wordt een logboek bijgehouden van het vliegtuig en er zijn allemaal regeltjes. De instructies die je krijgt: alles is gericht op veiligheid. Alles van het toestel wordt in de gaten gehouden. Zondag heb ik toevallig nog les gehad, toen ben ik naar Roosendaal gevolgen. Het bewuste eenmotorige toestel, de Cessna, zag ik toen nog staan. Het toestel stond er keurig bij."

Direct stuurde Van der Wilt een WhatsApp-bericht naar zijn instructrice. ,,Zij zei meteen: ik ben het niet. Volgens mij heeft Sand Air twee instructeurs, de eigenaar heeft geen brevet."

In samenwerking met indebuurt Gouda