Angela Merkel houdt vol dat de vluchtelingendeal tussen de Europese Unie en Turkije correct is en wil het ruilakkoord ook uitbreiden naar Noord-Afrikaanse landen.
Volledig scherm
Angela Merkel houdt vol dat de vluchtelingendeal tussen de Europese Unie en Turkije correct is en wil het ruilakkoord ook uitbreiden naar Noord-Afrikaanse landen. © AFP

Merkel wil migratiedeal met Noord-Afrikaanse landen

Angela Merkel roept de Europese Unie op een akkoord te sluiten met Noord-Afrikaanse landen waarbij elke nieuwe immigrant die uit die landen in Europa aankomt, gecompenseerd zou worden met het terugsturen van een andere. Zo wil Merkel, naar analogie met de deal die de EU met Turkije sloot, de aanzwellende vluchtlingencrisis indijken. De Duitse bondskanselier roept Europese lidstaten ook op meer vluchtelingen op te nemen die al in Griekenland zijn aangekomen.

  1. Afghaanse gezinnen naar rechter om evacuatie: ‘Smeekbeden personeel ambassade genegeerd’
    Update

    Afghaanse gezinnen naar rechter om evacuatie: ‘Smeekbeden personeel ambassade genegeerd’

    Vier Afghaanse gezinnen hebben een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse staat. De gezinsleden eisen dat Nederland hen zo snel mogelijk evacueert uit Afghanistan, aldus hun advocaat Barbara Wegelin. De Volkskrant bericht daarnaast over hoe het ministerie van Buitenlandse Zaken wekenlang smeekbeden om evacuatie van Nederlandse ambassademedewerkers heeft genegeerd. Daarvan zitten nog 170 mensen vast in Kaboel.