Volledig scherm
Rico Verhoeven en Sara Verbrugge. © Voor Sara.

Maassilo decor van boksfestijn voor het goede doel

De Maassilo in Rotterdam is op zondag 20 januari het decor van een boksevenement voor het goede doel. Kinderen en volwassen kunnen de bokshandschoenen aantrekken voor Voor Sara, een stichting die zich inzet voor onderzoek naar zeldzame spierziekten zoals  MDC type 1a.

Iedereen kan meedoen, ook wie geen ervaring heeft met boksen. De deelnemers gaan met maximaal 150 man tegelijk onder begeleiding van een dj en zes instructeurs aan de slag. De les is een mix van de internationale trainingsprogramma’s Pink Boxing en Cross Boxing. Deelnemers leren bokstechnieken zonder dat er sprake is van fysiek contact. 

De Stichting Voor Sara is eind 2016 opgericht door de ouders van Sara Verbrugge. Een meisje van 3 jaar dat ook aan deze ongeneeslijke ziekte lijdt. De aandoening uit zich in spierzwakte. En er kunnen ademhalingsproblemen en vergroeiingen ontstaan. Een behandeling om de ziekte te genezen is er nog niet. De stichting wil het geld ook gebruiken voor andere zeldzame spierziekten.

Wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven, die ook komt opdraven als zijn agenda het toelaat, is ambassadeur van de stichting. ,,Als ik Sara zie, besef ik hoe dankbaar ik ben om gezond te zijn en te kunnen sporten. Juist daarom is het mooi om voor al die kinderen die zelf niet kunnen sporten te knokken.’’

Deelname aan het evenement kost 25 euro. Voor dat geld krijgt de deelnemer behalve een workout foto’s, een energybar en water. Aanmelden kan via www.boksenvoorsara.nl.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

 1. ‘Het Stadhuisplein is een bak teringherrie, maar wel ónze bak teringherrie’
  PREMIUM
  column

  ‘Het Stadhuis­plein is een bak teringher­rie, maar wel ónze bak teringher­rie’

  Het is nooit wat voor mij geweest, dat hele Stadhuisplein niet. Ik ben er in mijn leven misschien drie keer geweest. En dat leverde best een aantal unieke ervaringen op. Want ik was nog nooit eerder zomaar in mijn kont geknepen. Ik hoorde ook voor het eerst een aantal gasten op een terras liefdevol: 'hoerrr' roepen. En dan niet eens alleen naar mij, maar naar elke jongedame die langskwam.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

 • In de hele stad (88%)
 • Alleen daar waar overlast is (4%)
 • Nergens (8%)
9162 stemmen