Volledig scherm
Bij de brand in de Gruttostraat kwam een bejaard echtpaar om het leven. © Media TV

Branden Hellevoetsluis lijken crime passionel

De man die vast zit op verdenking van een reeks brandstichtingen in Hellevoetsluis is de 48-jarige Evert R. uit Spijkenisse. Er lijkt sprake te zijn van een crime passionel. R. is de ex van één van zijn slachtoffers en hij zou meer branden hebben gesticht uit jaloezie. Mogelijk stak hij ook de brand in de Gruttostraat aan, waarbij het bejaarde echtpaar Lampers op gruwelijke wijze om het leven kwam.

Volledig scherm
© Archieffoto John Biert

R. lijkt het te hebben gemunt op de familie Lampers om de vriendschap die zijn ex-vriendin heeft met een van de zonen van het omgekomen echtpaar. R. werd op 1 juni opgepakt in de buurt van de Mossel in Hellevoetsluis, de straat waar zijn ex woont. Justitie verdenkt hem ervan vijf dagen eerder haar voordeur in brand te hebben gestoken. 

Die brand was de laatste in een serie van vijf nachtelijke brandstichtingen in Hellevoetsluis in amper een maand tijd. De eerste twee branden waren in de Asmusstraat, bij de voordeur en in de schuur van de woning van Lino Lampers (59). Hij is de zoon van Bram en Lucia Lampers (beiden 84) die 2 weken later overleden bij een woningbrand in de Gruttostraat.

Drie dagen later werd brand gesticht bij Lino's zus Margaret aan het Jan van Brakelpad en weer drie dagen later bij zijn stapvriendin - de aan de Mossel woonachtige ex van de verdachte.

Verdenking
R. zit vast op verdenking van belaging, bedreiging en een viertal brandstichtingen. Het OM wil hem linken aan de fatale brand in de Gruttostraat, maar door totale verwoesting is brandstichting nog niet te bewijzen. Komende maand moet R. voor het eerst voor de rechter verschijnen.

  1. Politie klopte aan bij kerkhofmedewerker: ‘Er ligt hier een illegaal lijk begraven’
    PREMIUM

    Politie klopte aan bij kerkhofme­de­wer­ker: ‘Er ligt hier een illegaal lijk begraven’

    Theo Volkers kreeg eergisteren bezoek van twee politieagenten. De administrateur van het kerkhof in Maastricht moest de volledige namenlijst en de corresponderende grafnummers afstaan vanwege een mogelijke doorbraak in de zaak-Tanja Groen. „Ze zeiden dat er een illegaal lijk begraven lag. Ik vroeg hoe lang geleden. Ongeveer vijfentwintig jaar, zeiden ze. Ik vroeg ‘is het soms Tanja Groen?’ Toen zwegen ze. Ik had de indruk dat ze wel schrokken.”