Volledig scherm
© Shutterstock

Aanpassen geluid richtingaanwijzers kan toch wel

Vraag & AntwoordIemand vroeg laatst in deze rubriek of het mogelijk is het geluid van de richtingaanwijzers aan te passen. Wist u dat dit bij de Opel Corsa al sinds 2008 kan? Het lijkt me sterk dat andere merken dit voorbeeld niet hebben gevolgd. Een kwestie van even goed het instructieboekje doornemen: er is vaak een trucje voor om in dat menu te komen. -J.M.A. Oudeman

Dank voor deze tip. Helaas zijn autofabrikanten over dit soort dingen lang niet altijd duidelijk in hun instructieboekjes. Of ze vermelden het simpelweg niet, en dan moet je er toch nog voor langs de garage.

Autospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou
    Oproep

    Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou

    Veel ouderen staan voor de uitdaging. Voor sommigen is t appeltje eitje maar veel ouderen geeft het stress. Want niemand wil z’n auto, zelfstandigheid en vrijheid kwijt. Wij zijn op zoek naar oudere mensen die net hun rijexamen hebben afgelegd, al dan niet met goed gevolg of ouderen die binnenkort op moeten. Wilt u met ons (Magazine) praten en mogen we u fotograferen? Meld u dan mét telefoonnummer op magazine@dpgmedia.nl.