Dubbele zonnekleppen in de auto.
Volledig scherm
Dubbele zonnekleppen in de auto. © RV

Deze auto’s hebben dubbele zonnekleppen: ‘Geniaal en lekker eigenwijs’

VRAAG & ANTWOORD,,Een lezer vroeg laatst of er ook dubbele zonnekleppen bestaan, zodat je zonlicht bij de voorruit én bij de zijruit kunt tegenhouden. Mijn Saab 9-5 heeft zo’n dubbele zonneklep. Geniaal en lekker eigenwijs”, schrijft lezer Ronald van Luijk. 

 1. ‘Bestaan er ook dubbele zonnekleppen voor in de auto?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Bestaan er ook dubbele zonneklep­pen voor in de auto?’

  ,,Zijn er ook zonnekleppen in een dubbele uitvoering?”, vraagt lezer Evert Dekker. ,,Als ik met een laagstaande zon op een bochtige weg rijd, of op een rotonde, moet ik afwisselend de klep naar opzij en naar voren verplaatsen om niet verblind te worden. Zouden er kleppen te maken zijn waarbij je een deel opzij kunt klappen, zodat je niet de hele klep hoeft te draaien? Misschien zelfs een combinatie van schuiven en klappen, zodat het tweede deel niet recht in je gezichtsveld blijft staan.”
 2. Nu 2 keer per week de nieuwsbrief van onze autoredactie: gratis in je mailbox
  gratis nieuwsbrief auto

  Nu 2 keer per week de nieuws­brief van onze autoredac­tie: gratis in je mailbox

  De nieuwsbrief van onze autoredactie verschijnt voortaan niet één maar twee keer per week: op zaterdag én op woensdag. Gratis alles over auto’s, verkeer en mobiliteit in je mailbox: het laatste nieuws, tests, interviews, vragen van lezers en achtergrondverhalen. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Auto. Klik op de grote blauwe actieknop hieronder om je meteen aan te melden. De nieuwsbrief Auto vind je vervolgens onder de knop Thema's.
 3. Zo voed je je kind financieel op: 'Het helpt om een zakgeldcontract op te stellen’
  PREMIUM

  Zo voed je je kind financieel op: 'Het helpt om een zakgeldcon­tract op te stellen’

  Praten over geld, het blijft ongemakkelijk. Zelfs met onze eigen kinderen. Ouders zitten dus vaak met vragen over zakgeld: wanneer ermee te beginnen, wanneer geef je ‘opslag’, wat kun je doen als je een samengesteld gezin hebt, en mogen grootouders ook een centje geven? Ouders hebben de meest uiteenlopende vragen, die we voorleggen aan zakgeldexpert Annelou Van Noort. ,,Het is belangrijk dat je luistert naar je buikgevoel.”
 1. Sjoerd Mossou over de Super League: 'Als Ajax meedoet, kunnen ze Feyenoord kopen'
  Play

  Sjoerd Mossou over de Super League: 'Als Ajax meedoet, kunnen ze Feyenoord kopen'

 2. Tienduizenden aanmeldingen voor proefvakantie Gran Canaria
  Play

  Tienduizen­den aanmeldin­gen voor proefvakan­tie Gran Canaria