Volledig scherm
© Shutterstock

‘Hoe ver kom je met een elektrische auto plus caravan?’

VRAAG & ANTWOORD,,Kan ik met een elektrische auto een caravan trekken? En zo ja, hoeveel kilometer kan ik er dan mee rijden?”, vraag lezer C. Schapendonk zich af. 

Autoredacteur Niek Schenk: ,,Steeds meer elektrische auto’s kunnen een caravan trekken. De nieuwe Volvo XC40 P8 Recharge bijvoorbeeld trekt een aanhanger tot 1500 kg en de Tesla Model X zelfs tot 2270 kg. Het Duitse magazine AutoBild reed met een Audi e-Tron en 1500 kg wegende caravan van München naar het Gardameer. Die auto heeft volgens fabrieksopgave normaliter een reikwijdte van 436 km. Maar tijdens deze rit, deels door de bergen, varieerde de actieradius van ruim 100 tot ruim 200 kilometer. Niet alleen het trekken, ook de luchtweerstand van de caravan beperkt het rijbereik.” 

Onze autoredactie beantwoordt elke week lezersvragen. Mail je vraag naar Niek Schenk

Meer vragen en antwoorden vind je in ons dossier.

  1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
    INTERVIEW

    Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

    Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”