Volledig scherm
© EV

‘Is mijn camper toch een vrachtauto?’

VRAAG & ANTWOORD,,Onlangs heb ik het toegestane gewicht van mijn camper laten verhogen van 3500 naar 3850 kg. Volgens de RDW blijft mijn camper daarmee een personenauto. Geldt het bord ‘Inrijverbod vrachtauto’s’ (C7) nu wel of niet voor mijn camper? En hoe zit het met de maximumsnelheid?”, vraagt lezer Joep Gudde zich af. 

Autoredacteur Niek Schenk: ,,Er verandert niets. Campers worden als personenauto of als bedrijfsauto geregistreerd, maar nooit als vrachtauto. Een vrachtauto is volgens de verkeerswet namelijk een motorvoertuig dat niet is ingericht voor het vervoer van personen. Maar in andere landen, ook binnen de Europese Unie, wordt een zware camper in de regelgeving soms wél als vrachtauto aangemerkt. Meer informatie daarover geeft de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC).” 

Inrijverbod vrachtauto's (verkeersbord C7).
Volledig scherm
Inrijverbod vrachtauto's (verkeersbord C7). © RV

Onze autoredactie beantwoordt elke week lezersvragen. Mail je vraag naar Niek Schenk

Meer vragen en antwoorden vind je in ons dossier.

  1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
    INTERVIEW

    Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

    Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”