Volledig scherm
© Cees Wouda

‘Kan ik zelf stroom leveren aan een laadpaal op straat?’

VRAAG & ANTWOORD,,Mijn zonnepanelen leveren meer elektriciteit op dan ik verbruik. Ik overweeg een elektrische auto te kopen, maar kan die niet bij mijn huis parkeren. Ik zal dus afhankelijk zijn van een laadpaal in de straat. Is het mogelijk mijn opgewekte elektriciteit aan deze paal te leveren en zo goedkoop mijn auto op te laden?”, vraag lezer Hans Leder. 

Autoredacteur Niek Schenk: ,,Dat zal helaas niet lukken. Een laadpaal op straat zal immers altijd een openbare laadpaal zijn, dus ook voor andere automobilisten te gebruiken. Het is niet toegestaan en ook technisch onmogelijk om een directe verbinding te maken met uw privé-elektriciteitsnetwerk.” 

Onze autoredactie beantwoordt elke week lezersvragen. Mail je vraag naar Niek Schenk

Meer vragen en antwoorden vind je in ons dossier.

  1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
    INTERVIEW

    Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

    Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”