Volledig scherm
© Shutterstock

Koppelt mijn Renault de aandrijving los?

Vraag & AntwoordKlopt het dat de automaat van mijn Renault Scénic de aandrijving ‘neutraliseert’ als ik op de rem trap? Pas als ik de rem één seconde loslaat, begint de auto te ‘kruipen’. Als dat zo is, betekent het dat er geen risico op een slippende koppeling (extra brandstof) of slijtage is. Klopt dat? -Inge Havenaar

Ja, dat klopt. Als de rem wordt ingetrapt, zijn beide koppelingen van de automaat ontkoppeld, zodat er geen slijtage en opwarming van de koppeling plaatsvindt. Zodra de rem wordt losgelaten, gaat de auto ‘kruipen’ doordat de automatische versnellingsbak weer gekoppeld wordt.

Autospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou
    Oproep

    Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou

    Veel ouderen staan voor de uitdaging. Voor sommigen is t appeltje eitje maar veel ouderen geeft het stress. Want niemand wil z’n auto, zelfstandigheid en vrijheid kwijt. Wij zijn op zoek naar oudere mensen die net hun rijexamen hebben afgelegd, al dan niet met goed gevolg of ouderen die binnenkort op moeten. Wilt u met ons (Magazine) praten en mogen we u fotograferen? Meld u dan mét telefoonnummer op magazine@dpgmedia.nl.