Volledig scherm
© ANP

Mag ik met een verlopen rijbewijs toch rijden?

Vraag & AntwoordVan het CBR begreep ik dat de verlenging van mijn rijbewijs, omdat ik 75 word, lang op zich laat wachten. Mijn echtgenote rijdt niet graag zelf. Mag ik blijven rijden met haar naast mij, desnoods met een L op het dak zoals bij lesauto’s? -Edward Jansen

Heel vervelend dat automobilisten het slachtoffer worden van de grote vertragingen die bij het CBR zijn ontstaan. Een poging vanuit de Tweede Kamer om het kabinet een coulanceregeling te laten invoeren, is mislukt. Hoe dan ook: zodra uw rijbewijs verlopen is, mag u niet meer rijden. Een L op het dak of iemand met een rijbewijs op de bijrijdersstoel verandert daar niets aan.

Autospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou
    Oproep

    Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou

    Veel ouderen staan voor de uitdaging. Voor sommigen is t appeltje eitje maar veel ouderen geeft het stress. Want niemand wil z’n auto, zelfstandigheid en vrijheid kwijt. Wij zijn op zoek naar oudere mensen die net hun rijexamen hebben afgelegd, al dan niet met goed gevolg of ouderen die binnenkort op moeten. Wilt u met ons (Magazine) praten en mogen we u fotograferen? Meld u dan mét telefoonnummer op magazine@dpgmedia.nl.