Volledig scherm
© REUTERS

Website voor tips over aanslag Berlijn even gehackt

De site van de Duitse recherchedienst BKA waarop mensen informatie over de aanslag in Berlijn kunnen achtergelaten, is gisteren een tijdje onbereikbaar geweest. De BKA heeft laten weten dat de site door een DDoS-aanval is getroffen.

Door de aanval kreeg de site in een korte periode zoveel dataverkeer te verwerken, dat de software het niet meer aankon. Daardoor was www.bka-hinweisportal.de tussen 17.00 en 19.30 uur niet bereikbaar. Mensen kunnen op de site foto's, filmpjes en andere informatie achterlaten die van belang kunnen zijn voor het onderzoek naar de aanslag maandagavond op de Berlijnse kerstmarkt.

  1. Zoon van oud-bondspresident Duitsland doodgestoken in privékliniek

    Zoon van oud-bondspresi­dent Duitsland doodgesto­ken in privékli­niek

    Fritz von Weizsäcker, de 59-jarige zoon van de voormalige president van de Bondsrepubliek Duitsland, is gisteravond doodgestoken. Dat gebeurde terwijl de gastro-enteroloog een lezing hield in een Berlijnse privékliniek. Plotseling stormde een man naar voren die meermaals op hem instak met een mes. Reanimatiepogingen mochten niet baten. De dader zou volgens de onderzoekers in een psychose hebben gehandeld en hen hebben verteld de arts te hebben vermoord ,,om wraak te nemen op de familie von Weizsäcker’’.