Volledig scherm
De afgebrande snackbar in de Duindorp. © ANP

Eigenaar van uitgebrande snackcar Melissa: ‘Ik snap de frustratie, maar dit is niet de manier’

De vannacht uitgebrande snackcar Melissa aan het Markenseplein in Duindorp staat al twee jaar leeg en zou binnenkort worden gesloopt. ,,Ik snap de frustratie,  maar dit is niet de manier”, zegt eigenaar John Prins. 

De snackcar werd anderhalf jaar geleden door Prins opgekocht. Op de plek van de snackcar moet een nieuwe kiosk verschijnen. Met de bouw wordt in januari begonnen, zodat deze in het nieuwe strandseizoen gereed is. ,,We wilden de kar deze maand nog slopen, omdat we bang waren voor brandstichting. Ze waren me dus net voor”, zegt de horeca-ondernemer. 

,,Ik snap de frustratie goed, maar dit is niet de manier en ook niet goed te praten. De vreugdevuren zijn voor Duindorpers cultureel erfgoed.‘’ 

‘Niet met opzet’

Prins werd vannacht al snel na de brandstichting geïnformeerd. ,,Mijn schoonouders wonen honderd meter van de snackcar vandaan. We hebben geluk dat ze een tentje in de brand hebben gestoken die al zou worden gesloopt, niet eentje die net nieuw was. Ik weet zeker dat ze de tent niet met opzet zouden beschadigen.‘’ Woensdag worden de resten van de snackcar verwijderd.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag