Volledig scherm
De politie heeft opnieuw personen aangehouden. Het is nog onduidelijk hoeveel precies. © Regio15

Hulpdiensten hebben voor de achtste dag op rij hun handen vol aan brandjes

Hulpdiensten hebben ook zaterdagavond en -nacht weer hun handen vol gehad aan brandjes in de regio Den Haag. Dit keer vonden de incidenten vooral in de omgeving van de Volendamlaan en het Monnickendamplein plaats. 

Volgens calamiteitenwebsite Regio15 werd op social media een oproep geplaatst om in die omgeving samen te komen, er zou zo’n 50 man gehoor aan hebben gegeven. Er werden voornamelijk vuilcontainers in brand gestoken. Volgens Regio15 zijn er minimaal zes aanhoudingen verricht in de omgeving van de Hoogkarspelstraat. Hoeveel personen er in de nacht van zaterdag op zondag precies zijn aangehouden, kon de politie vanmorgen nog niet zeggen.

Arrestaties

Gisteren kwam het totaal uit op 38 arrestaties sinds de beslissing vorige week om dit jaar geen vreugdevuren te organiseren met de jaarwisseling. Sindsdien is het amper een avond rustig geweest in de stad. Het was gisteren de achtste avond op rij dat er branden werden gesticht.

Waren er in de nacht van vrijdag op zaterdag vooral veel vandalen actief in het Laakkwartier, gisternacht bleef het daar relatief rustig. In Escamp zijn volgens Regio15 een aantal vuil- en bouwcontainers in brand gestoken en op de Evert Wijtemaweg, in de Bosjes van Pex, werd brand gesticht tegen een houten gebouw. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat het gebouw volledig uitbrandde. 

Voorburg

Ook in Voorburg is zaterdagavond een geparkeerd busje volledig uitgebrand. Het incident vond plaats op de Prinses Beatrixlaan. De politie onderzoekt de oorzaak. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag