Volledig scherm
Meerdere ondergrondse containers, een boom en een bushalte in de wijk zijn gisteravond in brand gezet in Duindorp door boze jongeren. © Jos van Leeuwen

Jongetje (9) aangehouden voor ‘betrokkenheid bij het rondlopen met molotovcocktail’ in Duindorp

Een jongetje van 9 jaar oud is gisteravond aangehouden bij de ongeregeldheden in Duindorp. Volgens de gemeente was het kindje ‘betrokken bij het rondlopen met een molotovcocktail’. 

Vooralsnog is niet bekend of het kind zelf of iemand uit zijn omgeving de gevaarlijke molotovcocktail in handen had. Een molotovcocktail wordt gezien als een wapen. Het is een glazen fles gevuld met brandbare stof die met een lont of lap stof ontstoken wordt. De politie heeft de jongen gisteravond meegenomen naar het bureau, maar hij is inmiddels weer heengezonden.

Onaanvaardbaar

Waarnemend burgemeester Johan Remkes reageert fel op de situatie in Duindorp. ,,Het is onaanvaardbaar dat de bewoners van Duindorp worden blootgesteld aan dit soort ongeregeldheden en dat er op deze schaal vernielingen worden aangericht.” Remkes doelt hier mee onder meer op het belemmeren van de hulpdiensten door het gebruik van kraaienpoten en het opwerpen van barricades. ,,In situaties waarin elke seconde telt, kan dit leiden tot een levensgevaarlijke situatie en dat is onacceptabel.”

De waarnemend burgemeester zegt dat hij met de handhavings- en hulporganisatie in de stad afspraken heeft gemaakt om ‘op te treden om deze wetteloosheid het hoofd te bieden’. Om welke maatregelen het concreet gaat, laat hij in het midden.

Bekijk hieronder de beelden die van afgelopen nacht die zijn opgenomen in Duindorp. 

Meer lezen uit dit dossier? Dat kan hier!

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag