Meerdere ondergrondse containers, een boom en een bushalte in de wijk zijn gisteravond in brand gezet in Duindorp door boze jongeren.
Volledig scherm
Meerdere ondergrondse containers, een boom en een bushalte in de wijk zijn gisteravond in brand gezet in Duindorp door boze jongeren. © Jos van Leeuwen

Jongetje (9) aangehouden voor ‘betrokkenheid bij het rondlopen met molotovcocktail’ in Duindorp

Een jongetje van 9 jaar oud is gisteravond aangehouden bij de ongeregeldheden in Duindorp. Volgens de gemeente was het kindje ‘betrokken bij het rondlopen met een molotovcocktail’. 

 1. Den Haag verdeeld over 'softere' inburgering: ‘Je vraagt een kind ook niet of het naar school wil’
  PREMIUM

  Den Haag verdeeld over 'softere' inburge­ring: ‘Je vraagt een kind ook niet of het naar school wil’

  Het nieuwe inburgeringsbeleid van de gemeente Den Haag – geen dwang meer maar mensen motiveren – roept verdeelde gevoelens op in de gemeenteraad. Coalitiepartij VVD reageert verrast op het plan van wethouder Bert van Alphen (integratie) en is ‘heel kritisch’. GroenLinks juicht de nieuwe koers juist toe en Groep de Mos laat geen spaan heel van de nieuwe inburgeringsplannen.
 2. Rellen in Duindorp na afgelasten van vreugdevuur: dertien mensen aangehouden
  Play
  Video

  Rellen in Duindorp na afgelasten van vreugde­vuur: dertien mensen aangehou­den

  Bij rellen in de Haagse wijk Duindorp zijn afgelopen nacht dertien mensen opgepakt, onder wie een jongetje van (9). De relschoppers zetten meerdere ondergrondse containers, een boom en een bushalte in de wijk in brand. Diep in de nacht werd ook nog een leegstaande patatkraam in brand gestoken. Waarnemend burgemeester Remkes reageert fel op de ongeregeldheden, die begonnen nadat bekend werd dat er dit jaar geen vreugdevuur mag worden gebouwd op het strand. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag