Rookwolken opgetrokken, maar sfeer blijft grimmig in Duindorp

Smeulende papierbakken en een afgebrande snackcar. Ook vannacht was het in de Haagse wijk Duindorp onrustig vanwege het afgelasten van het vreugdevuur tijdens oud en nieuw. 

Inmiddels is de rust voor even teruggekeerd in de wijk, maar het afgelasten van de traditie tijdens de jaarwisseling heeft in Duindorp nu al voor veel ellende gezorgd. Aan het Markenseplein brandde snackcar Melissa volledig uit. Verderop in de wijk moesten een bushalte, een boom en papierbakken het ontgelden. Ramen van het in aanbouw zijnde appartementencomplex aan de Houtrustweg zijn ingegooid. 

De brandweer werd afgelopen nacht door de Mobiele Eenheid bijgestaan tijdens het blussen van de vele brandjes. Wagens hadden moeite om de wijk te bereiken, omdat relschoppers de toegangswegen naar de wijk met hekken hadden afgesloten. Volgens een woordvoerder van de politie maakten zo‘n vijftig personen zich vannacht schuldig aan vandalisme. Dertien personen, onder wie minderjarigen, werden opgepakt en met een proces-verbaal heengezonden. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Volledig scherm
Van de snackbar is niets meer over. © ANP

Huiverig

De rookwolken zijn opgetrokken, maar de sfeer in Duindorp blijft grimmig. Bewoners zijn huiverig om met de pers te praten en de aanwezigheid van media in de wijk wordt niet gewaardeerd. ,,Hebben jullie niets beters te doen?” roept een Duindorper. ,,Kunnen jullie niet een keer positief over ons schrijven?”, vraagt een ander. ,,Als lokale media moet je leuke stukken over de wijk maken.”

Ondertussen wordt er met man en macht aan de sloop van de Pniëlkerk aan de Tesselsestraat gewerkt. Op die grond moeten volgend jaar zeventig appartementen verrijzen. Uit angst voor brandstichting wordt vaart gemaakt met de afbraak. 

Meer lezen uit dit dossier? Dat kan hier! 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag