Rotterdamse verzekeringsagent fikst op laatste moment verzekering voor Haagse bouwers

VideoBouwers van de vreugdevuren op Duindorp en Scheveningen hebben op het laatste moment toch een aansprakelijkheidsverzekering kunnen regelen. Dat is zojuist bekend gemaakt op het stadhuis in Den Haag, waar vanavond wordt gedebatteerd over de vergunning voor het evenement. Die vergunning hangt aan een zijden draadje, onder meer omdat er nog geen verzekering was voor het feest.

Volledig scherm
Grote paniek op de boulevard van Scheveningen nadat het vreugdevuur op het strand een zeer grote vonkenregen veroorzaakte die alles om zich heen in de brand stak. © Foto Dick Teske

De Rotterdamse verzekeringsagent Willem Spoorendonk van Howden Insurance Brokers Nederland is onlangs voor de bouwers gaan zoeken. De bouwers zelf liepen in binnen- en buitenland tegen muren aan. Verzekeraars waren niet bereid het risico te nemen en wilden niet met de bouwers in zee. Die polis was wel een keiharde eis voor de vergunning, na de vonkenregen van afgelopen jaarwisseling die onder meer voor veel materiële schade zorgde.

Spoorendonk is het wel gelukt, zei hij zojuist tegen de gemeenteraad. Hij stelde dat er drie Nederlandse verzekeraars bereid zijn zaken te doen met de bouwers. ,,Het gaat om A-rated verzekeraars‘’, zei hij na afloop. Dat betekent dat het zeer goed aangeschreven en betrouwbare verzekeraars zijn.

Quote

Afgezien van de afgelopen editie is het al die jaren daarvoor namelijk wél goed gegaan

Spoorendonk

,,Ongeveer twee weken geleden ben ik door een sponsor van het Vreugdevuur Scheveningen benaderd of ik voor het desbetreffende vreugdevuur een evenementen-aansprakelijkheidsverzekering kon afsluiten. Ondanks dat diverse verzekeringsagenten vergeefs hadden geprobeerd hadden om deze af te sluiten, had ik toch de hoop dat dit zou moeten lukken. Afgezien van de afgelopen editie is het al die jaren daarvoor namelijk wél goed gegaan bij de vreugdevuren op Scheveningen en Duindorp. Om deze reden acht ik de kans zeer klein dat er dit jaar opnieuw een groot incident zou kunnen plaatsvinden en was ik positief gestemd.”

Polissen binnen

Spoorendonk wist de afgelopen dagen drie mogelijke polissen binnen te harken. Ook omdat hij de verzekeraars wist te overtuigen dat de bouwers een professionele uitstraling hebben en dat er een zeer gedegen vergunningaanvraag ligt. ,,Dat was voldoende om de verzekeraars over de streep te trekken.”

De man die een doorbraak wist te forceren in verzekeringsland zei zojuist na afloop van zijn inspreektijd dat hij de wind mee had. ,,Niet alleen vanwege het feit dat ik goed kan praten, ik ben een Rotterdammer. Maar ze, de bouwers, hebben hun plannen op orde.’'

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag