Vonkenregen en nieuwsjaarsduik in nieuwe serie National Geographic

De veelbesproken vonkenregen tijdens oud en nieuw is vastgelegd door National Geographic voor hun nieuwe zesdelige tv-serie Europe From Above. Op beelden zijn de vaten te zien waar eerder al over werd gesproken in het rapport van het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Volledig scherm
Het vreugdevuur op Scheveningen vanuit de lucht van veraf gezien © National Geographic
Volledig scherm
Het vreugdevuur op Scheveningen van dichtbij uit de lucht gefilmd © National Geographic

National Geograpic vloog vorig jaar over Nederland om de mooiste delen van het land te laten zien en de tradities die bij ons horen. Per seizoen kwamen verschillende steden en dorpen aan bod, zoals de vele kassen in het Westland. De winter werd afgesloten met de vreugdevuren en de Nieuwjaarsduik.

Op beelden die vanavond om 21.00 uur te zien zijn op de zender worden de bouwers van Scheveningen en Duindorp gevolgd tijdens hun race tegen de klok om de hoogste vuurstapel te krijgen. National Geographic maakte exclusieve beelden, zonder te weten hoe het allemaal zou eindigen.

De serie bestaat in totaal uit zes delen. Het eerste deel dat vanavond wordt uitgezonden gaat over Nederland. Verder komen ook Engeland, Italië, Duitsland, Polen en Spanje aan bod.

Volledig scherm
De bouw van de vreugdevuren van bovenaf gezien © National Geographic

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag