Rechercheurs van de forensische opsporing bekijken de kogelgaten in de deur van de boordjeszaak.
Volledig scherm
Rechercheurs van de forensische opsporing bekijken de kogelgaten in de deur van de boordjeszaak. © FOTO MEDIATV

Buurtbewoners niet happig om informatie over schietpartijen te delen

Omwonenden van de vijf winkels en woningen die vorige week werden beschoten, zijn kennelijk niet happig om informatie door te geven aan de politie. Daarom is in het tv-programma Opsporing Verzocht dat getuigen kunnen praten zonder dat hun identiteit bekend wordt. 

,,Van omwonenden, die de oren en ogen van de wijk zijn, weten we zeker dat ze informatie hebben‘’, zegt een woordvoerder in de uitzending van vanavond. Eerder is al gebleken dat sommige getuigen angst hebben om met de politie te praten. Met de extra oproep hoopt de politie met nieuwe tipgevers in contact te komen. 

De beschoten woningen en winkels zijn op last van de burgemeester gesloten. De uitbaters van Giomi's Food, de Surinaamse broodjeszaak in Kralingen waar een week geleden zeven kogels door de deur vlogen, meldden vandaag op Facebook afstand te doen van alles speculaties en verhalen die de ronde. 

Drugsoorlog

‘Zoals een ieder weet heeft zich afgelopen week een incident plaatsgevonden bij onze eetzaak', schrijven de eigenaren. ‘Hierdoor waren wij genoodzaakt om onze deuren (tijdelijk) te sluiten! Natuurlijk vinden wij het zeer jammer dat wij moeten opdraaien voor iets waar wij niks mee te maken hebben en dat onze goede naam en harde werken hieronder lijdt! Wij zijn eerlijke, hard werkende en vooruitstrevende ondernemers! Wij houden de moed erin en hopen dat het recht zal zegevieren zodat wij jullie weer met open armen kunnen ontvangen op de zaak! Onze missie is en blijft keihard werken en onze klanten tevreden stellen.’ 

De beschietingen en de explosie zouden volgens ingewijden het gevolg zijn van een drugsoorlog die in Amsterdam is ontstaan nadat enkele weken geleden in Antwerpen 4200 kilo cocaïne is onderschept door de Belgische politie. Opvallend aan de Rotterdamse zaken is dat alle slachtoffers een Surinaamse achtergrond hebben.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam