Eigenaar beschoten pakketwinkel woont in woonblok dat deze week al onder vuur werd genomen

VideoEr is een verband tussen de twee schietpartijen deze week in Rotterdam West. De eigenaar van de winkel die vannacht werd beschoten woont op het adres waar deze week een kogel door de deur ging.

De politie onderzoekt het verband, zegt een woordvoerder desgevraagd. Vannacht werden vier kogels door de ruit van De Beste Pakketendienst aan de Mathenesserdijk gejaagd. Eerder deze week werd -  nog geen kilometer verderop - een woning beschoten aan de Potgieterstraat. In de deur van het woningblok en in een bovenraam zaten kogelgaten. De schutters gingen er daar met een auto vandoor. 

,,Zó dat zijn geen kleintjes”, zegt een buurtbewoner als hij de gaten in de winkelruit ziet. ,,Ja, ik heb het vannacht gehoord, ik woon hier om de hoek.” Er was niemand aanwezig in de winkel toen de schutter vier gaten in de ruit schoot, vertelt de ontdane eigenaar aan de telefoon. ,,Ik kan verder niks zeggen, ik moet nog met de politie praten.’’

Geen vuurwerk

De buurman van drie hoog werd wakker van de schoten, iets na vier uur vannacht. ,,Ik wist meteen dat dit het geluid van een handpistool was”, vertelt hij. ,,Ik speel vaak games, dus ik herken het geluid. Het klonk niet als vuurwerk, maar scherper. Ik slaap aan de achterkant, maar ik zie het nu voor het eerst. Ik dacht dat de schoten verder weg waren.”

Quote

Ik speel vaak games, dus ik herken het geluid

Buurman

In de winkel kunnen mensen pakketten versturen naar onder meer Suriname. Het bedrijf verzorgt ook overzeese verhuizingen. In de winkel staan zaterdagmorgen nog dozen klaar voor verzending. Sommigen hebben kogelgaten. Het slot is van de deur getrokken, waarschijnlijk toen de politie binnen een kijkje nam vannacht. Hangsloten zorgen ervoor dat er nu niemand in kan. 

Onderzoek

De politie heeft vannacht sporenonderzoek gedaan en kan zondagmorgen nog niet meer vertellen. Er is nog geen verdachte aangehouden. Een buurman weet te vertellen dat de politie een paar dagen geleden aan de deur is geweest bij de beschoten zaak. ,,Er was toen niemand aanwezig”, vertelt hij. ,,Ik weet niet wat ze kwamen doen.” Vermoedelijk had het bezoek te maken met de schietpartij op de woning van de eigenaar aan de Potgieterstraat in Spangen.

In het raam zitten meerdere kogelgaten.
Volledig scherm
In het raam zitten meerdere kogelgaten. © Media TV

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam