Met grote omzichtigheid is een medewerker van de Explosieven Opruimingsdienst aan het werk op de  Frits Ruysstraat, ook om sporen niet uit te wissen.
Volledig scherm
PREMIUM
Met grote omzichtigheid is een medewerker van de Explosieven Opruimingsdienst aan het werk op de Frits Ruysstraat, ook om sporen niet uit te wissen. © Mediatv

Explosief op stoep Surinaams eethuis: zevende incident in reeks intimidaties

De arrestatie van twee Amsterdammers deze week heeft geen einde gemaakt aan de reeks intimidaties met geweld in Rotterdam, waarbij vijf adressen zijn beschoten en een bom is ontploft. Gisteren, nota bene op Hemelvaartsdag, stuitte een voorbijganger op een explosief op de stoep voor Giomi’s Food in het Rotterdamse Kralingen. Dit Surinaamse eethuis lag al eerder onder vuur.

Vijf beschietingen, een ontploffing en een explosief voor de deur. Gewonden waren er niet, maar wel was er veel schade en vele buurtbewoners zijn geschrokken. Elke paar dagen is het op dit moment raak in Rotterdam, meestal in de nacht. Op donderdag 7 mei, twee weken geleden, vlogen de eerste kogels door de deur en het raam van een woning aan de Potgieterstraat in Spangen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam