Wéér een Rotterdams pand onder vuur genomen: woning van ‘twee lieve mensen’ in West is vierde binnen week tijd

Video/UpdateVoor de vierde keer binnen een week tijd is een pand in Rotterdam onder vuur genomen. Een schutter schoot ditmaal op een woning aan de Jagthuisstraat in Rotterdam-West. Niemand raakte gewond.

In totaal zijn zes kogelinslagen te tellen. De kogels vlogen door drie ramen op de begane grond. De woning bevindt zich pal tegenover speeltuin Ali Baba. De politie heeft donderdagochtend vroeg onderzoek gedaan.

Buren vertellen dat de bewoners, een echtpaar van middelbare leeftijd, niet thuis waren op het moment van de beschieting. Ze omschrijven de twee, die regelmatig op de kinderen van hun zoon passen, als ‘hele nette mensen’. ,,We houden altijd de deur voor elkaar open”, zegt één van hen.

Een buurman waakt voor het trekken van te snelle conclusies, maar vindt het wel opvallend dat rond de jaarwisseling een ‘serieuze’ vuurwerkbom voor de deur van de beschoten woning ontplofte. Eerder werd ook een raam ingegooid. ,,Misschien is dit weer een waarschuwing? Het geeft me een onveilig gevoel. De politie mag ons best beter informeren.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Kogelgaten in de woning in Rotterdam-West
Volledig scherm
Kogelgaten in de woning in Rotterdam-West © MediaTV

Attractie

De kogelgaten zijn donderdagochtend een attractie voor ouders die hun kinderen naar de nabijgelegen school brengen. Ze bestuderen ze van dichtbij en maken foto’s. 

Het is de vierde keer binnen een week dat een Rotterdams pand beschoten werd. De politie onderzoekt of de incidenten verband met elkaar houden, zo meldt een woordvoerder.

Twee kilometer verderop

Exact een week geleden nam een onbekende een woning in de Potgietersstraat, 2 kilometer verderop, onder vuur. Hetzelfde gebeurde zaterdagnacht met een pakketwinkel aan de Mathenesserdijk. In de winkel kunnen mensen pakketten versturen naar onder meer Suriname.

De eigenaar van de zaak is degene die op het beschoten adres van een paar dagen geleden woont.

In de nacht van maandag op dinsdag was een Surinaams eethuis in Kralingen aan de beurt. Daar trof de politie zeven kogelgaten in de voordeur aan.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam