Anna Yilmaz bedacht voor Koningsdag een speciale Oranjetaart
Volledig scherm
Anna Yilmaz bedacht voor Koningsdag een speciale Oranjetaart © AD

Op Konings- en Bevrijdingsdag maken wij ook dit jaar gewoon een krant

LezersvraagEen aantal lezers heeft ons gevraagd of er op Koningsdag (maandag 27 april) en Bevrijdingsdag (dinsdag 5 mei) een krant in de bus valt. Het antwoord is: ja, op beide dagen. 

Paul van den Bosch
Hoofdredacteur AD Regio
Volledig scherm
Paul van den Bosch Hoofdredacteur AD Regio © AD

Het zijn van die officiële feestdagen (5 mei is dat om de vijf jaar) waarop we traditioneel toch een krant laten verschijnen. Ook AD.nl draait die dagen op volle toeren. Hoewel de berichtgeving uiteraard anders dan gebruikelijk zal zijn. Bijeenkomsten met veel mensen zijn nog altijd verboden, dus daarover kunnen wij niet berichten. 

Op 27 april laten wij u de hele dag op AD.nl zien hoe Nederland deze bijzondere Koningsdag beleeft. En om te vieren dat een groot deel van ons land 75 jaar geleden werd bevrijd van de bezetters, brengen wij een aantal bijzondere journalistieke producties. Waaronder een speciale bijlage bij de krant en online, eind april. Veel bevrijdingsverhalen zijn nu al te lezen en bekijken op onze site en in de app. Daar hebben wij ze voor u gebundeld in de sectie ‘75 jaar vrijheid’. Het is zoals columnist Fidan Ekiz zo treffend verwoordt: ,,We vieren dit jaar 75 jaar bevrijding. De coronacrisis laat ons meer dan ooit zien wat vrijheid is.’’

Paul van den Bosch 
Hoofdredacteur AD Regio