Wat gaan wij in 2020 voor u doen?
Delen per e-mail
Misschien heeft u - net als ik - al naar de agenda van 2020 gekeken. Nieuws laat zich moeilijk voorspellen, dat hoort bij de de charme van ons vak. Maar er is wel een fraaie lijst met evenementen die ons de komende maanden staan te wachten. Ik noem er een paar. Het EK voetbal waarbij Oranje zijn drie poulewedstrijden in de eigen Johan Cruijff Arena speelt. De Tour de France die hopelijk de eerste Nederlandse winnaar in 40 jaar krijgt. Als we even bij het wielrennen blijven: in augustus begint de Vuelta (Ronde van Spanje) in ons land, met etappe-starts in Utrecht, Den Bosch en Breda. Onze beste sporters strijden hartje zomer om goud op de Olympische Spelen van Tokio. In mei staan Ahoy en Rotterdam in het teken van het Eurovisie Songfestival, het extra cadeau dat Duncan Laurence vorig jaar uit Tel Aviv meebracht. Max Verstappen heeft op 3 mei Zandvoort als zijn thuiscircuit nu de Formule 1 voor het eerst sinds 1985 weer neerstrijkt tussen de duinen.
Neemt u van mij aan dat er op onze redacties een gezonde spanning heerst. De voorbereidingen zijn al een tijdje geleden begonnen. Wat gaan we doen, welke verhalen gaat welke AD-journalist vertellen? In woorden, geschreven en uitgesproken. In beeld, stilstaand en bewegend. Met landelijke verhalen, maar ook lokale voor onze lezers en volgers in de steden waar die grote evenementen plaatsvinden.
Voor het Songfestival hebben we al een aantal verslaggevers ‘vrijgemaakt’. Een aantal van hun verhalen heeft u al kunnen lezen. We voeren langzaam maar zeker de frequentie en spanning op. Maar de sportverslaggevers van AD Sportwereld kunnen zich nog niet volledig op EK en Spelen richten. Het komende half jaar wordt er nog ‘gewoon’ gestreden in de eredivisie en Champions League, in de voorjaarsklassiekers, in Giro en Tour, op Roland Garros en Wimbledon, in het snelheidscircus van Max. En columnisten als Angela de Jong, Fidan Ekiz, Sjoerd Mossou, Özcan Akyol en Thijs Zonneveld, om er een paar te noemen, hebben nog wel een flinke lijst aan ‘gewone’ columns te schrijven voordat ze zich kunnen buigen over die mooie, grote happenings.
Maar achter de schermen zijn andere afdelingen er wel mee bezig. Koortsachtig zelfs. Het is veel productie en regelen. Hoeveel AD’ers reizen straks naar Tokio en waar kunnen ze slapen en werken? Waar gaan we onze live-uitzendingen maken? Wie presenteren er? Hetzelfde geldt - dichter bij huis - voor het Songfestival in Rotterdam, de Vuelta in vele steden, het EK voetbal in Amsterdam. Overal zal u een microfoon met het rode AD-kapje zien. We willen overal vooraan staan. Maar dat vereist een gedisciplineerde voorbereiding voor de langere termijn. En dat op een redactie die eigenlijk nooit dicht gaat. Want het nieuws gaat 365 dagen 24 uur per dag door. In de krant, op AD.nl en social media. Dat is dus best een uitdaging. Het gaat ons lukken, we gaan u prachtige verhalen vertellen. Over helden, winnaars, verliezers. Over steden waar ze trots zijn op hun evenementen. Blijf ons dus gewoon volgen en lezen, meer hoeft u er niet voor te doen. Veel lees-, luister- en kijkplezier in 2020!
Paul van den Bosch
Hoofdredacteur AD Regio
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
5 vragen aan Angela de Jong houdt van humor op tv: ‘Ik ben in die zin hartstikke doorsnee’
-
Vijf redenen om nu meteen Goal Alert te activeren
Heeft een van je favoriete clubs in de ere- of Keuken Kampioen Divisie gescoord? Met GoalAlert bekijk jij de video van dat wonderschone doelpunt direct terug op je mobiele telefoon. 5 redenen waarom je GoalAlert nú moet activeren! -
5 vragen aan ‘De zorgen om Job zijn groot. Maar samen komen we hier doorheen’
-
eigen tuin eerst Klimaatopwarming in de tuin: kansen voor exotische planten
Het klimaat is blijvend veranderd, maar daar zijn tuinliefhebbers nog niet aan gewend. Laten we wat experimenteren, stelt tuingoeroe Romke van de Kaa voor. -
PREMIUM
1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
-
AUTOTEST Test Citroën C3: strijd tegen de tand des tijds
Eigenzinnig design en comfort zijn van oudsher belangrijke pluspunten van de Citroën C3. Maar kan de huidige, vier jaar oude generatie de concurrentie nog wel aan? -
Via Publeaks anoniem tips sturen naar deze site, hoe werkt dat?
Wil je een serieuze misstand naar buiten brengen, maar ben je bang voor de gevolgen? Soms kan anoniem een tip doorgeven de oplossing zijn. Een manier om deze nieuwssite anoniem in te lichten is via Publeaks. -
Waarom Oktober woonmaand, samenwerking met VT Wonen
Na een zomer lang lekker buiten, trekken we weer naar binnen. We maken het huis gezellig. Ook denken we meer dan ooit na over hoe we van onze huis een prettige en efficiënte woon- én werkplek maken. Want ja, het ziet ernaar uit dat we ook de komende maanden nog vaker thuis zullen zijn dan we zouden willen.