Wat we hebben geleerd van 5 grote nieuwsgebeurtenissen uit 2019

Podcast2019 was een kleurrijk en veelbewogen nieuwsjaar. Het begon met een vonkenregen in Scheveningen, er volgden recordtemperaturen in de zomer, een klimaatstaking en niet te vergeten: Duncan Laurence won het songfestival. 

In de nieuwste aflevering van Achter het Verhaal gaat presentator Kevin Goes aan de hand van vijf voorpagina’s in gesprek met hoofdredacteuren Hans Nijenhuis (algemeen) en Paul van Bosch (regio) over het afgelopen nieuwsjaar. Hoe komen de voorpagina’s tot stand, wat zijn de overwegingen en wat leert de redactie van zulke nieuwsgebeurtenissen? 

Wilt u het verhaal van Hans Nijenhuis en Paul van den Bosch nog eens teruglezen? Dat kan hier

Iedere week is er een nieuwe aflevering van de podcast-serie Achter het Verhaal. Abonneren kan via Spotify of Apple podcast.

Voorpagina's AD
Volledig scherm
Voorpagina's AD © Studio AD
 1. Lezers steunen krantenbezorgers: “Stroopwafels aan de deur als blijk van waardering”
  Achter de Schermen

  Lezers steunen krantenbe­zor­gers: “Stroopwa­fels aan de deur als blijk van waardering”

  In Nederland staan elke dag 6000 bezorgers bij het krieken van de dag op om de kranten van DPG Media te bezorgen bij de abonnees. Dat klepperen van de brievenbus is in het dagelijks leven voor veel mensen een vaste waarde en een belangrijk onderdeel van hun ochtendritueel. Opstaan, douchen, ontbijten, mét een verse krant. Zo zijn we dat gewend. Nu het coronavirus Nederland heeft lamgelegd, is de rol van de krantenbezorger nóg belangrijker geworden. De krant is voor veel abonnees een anker, een houvast. En alle zeilen worden bijgezet om die ‘huisvriend’ te blijven bezorgen.
 2. Hans Nijenhuis: We maken ongekende tijden mee, maar ik hoop dat het u goed gaat
  Achter de Schermen

  Hans Nijenhuis: We maken ongekende tijden mee, maar ik hoop dat het u goed gaat

  Beste lezer, Hoe is het bij u? Ik hoop dat u het goedmaakt. Dat u en uw naasten gezond zijn. Dat is toch het belangrijkste, merken we weer. Bij ons op de redactie maken we ongekende tijden door. Jeroen kon niet met vakantie. Sanne kon juist niet van vakantie terugkeren. Marloes moest haar bruiloft uitstellen. Marleen mocht op een begrafenis niemand knuffelen. Wessel mag tot 14 april zijn moeder niet zien en hoopt dat zij hem dan nog herkent en Eefje werd flink ziek.