De toegangsweg naar het dorpje Bergen staat onder water door de hoge waterstand van de Maas, de bewoners zitten daardoor vast in het dorp.
Volledig scherm
De toegangsweg naar het dorpje Bergen staat onder water door de hoge waterstand van de Maas, de bewoners zitten daardoor vast in het dorp. © ANP

Boetes voor ramptoeristen in Midden-Limburg: ‘We zijn er nog lang niet’

De gemeente Echt-Susteren waarschuwt vandaag dat er boetes worden uitgedeeld als mensen die er niks te zoeken hebben zich begeven in het gebied tussen het Julianakanaal en de Maas. In dit gebied geldt een noodverordening. Iedereen die er niet woont of geen hulpverlener is moet er weg blijven, aldus de Midden-Limburgse gemeente.

 1. Derde prik in zicht? ‘Aantal extra antistoffen indrukwekkend, zeker bij ouderen’
  PREMIUM
  video

  Derde prik in zicht? ‘Aantal extra antistof­fen indrukwek­kend, zeker bij ouderen’

  Pfizer pleit voor een derde prik als booster, omdat het vaccin na zes maanden minder effectief lijkt te worden. In Nederland zijn de eerste ouderen een half jaar geleden ingeënt. Moeten zij snel een extra vaccinatie krijgen om te voorkomen dat de ziekenhuizen dit najaar weer vol liggen met coronapatiënten? Of is dat vooral in het voordeel van de farmaceut, die zo extra vaccins verkoopt?
 2. Solidariteit overheerst in Limburg, maar ze zijn er: de (stelende) ramptoeristen en nepbeveiligers

  Solidari­teit overheerst in Limburg, maar ze zijn er: de (stelende) ramptoeris­ten en nepbeveili­gers

  De onderlinge solidariteit van de Limburgers en die van de andere Nederlanders met de provincie in nood, is de laatste dagen al enkele keren voor het voetlicht gebracht. Er werden vele hulpacties opgestart en vele vrijwilligers meldden zich. Maar dat er ook mensen zijn die een slaatje proberen te slaan uit de watersnood, bleek vanavond tijdens de persconferentie van de veiligheidsregio Limburg-Noord.