Overlevers Hongerwinter lezen na 75 jaar hun bedankbrief aan redders: ‘Ongelofelijk bijzonder’

videoNa 75 jaar je eigen brief weer in handen: Kees (84) en Renske (82) Michielsen lazen gisteren opnieuw hoe dankbaar zij waren voor het brood dat hen in de Hongerwinter staande hield. ,,Ongelofelijk bijzonder.”

Als de schrijfsels - ‘Ik heb een boterham geroosterd. Het was zo fijn. Ik ben heel zuinig geweest’ - groot op een scherm verschijnen, pakken broer en zus elkaar vast. Ze lachen. Dat deze woorden 75 jaar later tot hen komen, kunnen ze maar niet bevatten. ,,Ongelofelijk bijzonder”, jubelt de oudste.

  1. Rotterdam, laat je zien aan de AD-drone!

    Rotterdam, laat je zien aan de AD-drone!

    Hartjes en lieve teksten van stoepkrijt, vlaggen, compleet oranje straten, dikke duimen omhoog en enthousiast gezwaai. Nederland blijft thuis, maar steekt iedereen die moet werken of binnen blijven vanaf de stoep een hart onder de riem. Daar worden we blij van en dat willen we als AD graag met iedereen delen. Dinsdag vliegt er daarom een speciale AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis boven Rotterdam om al die opbeurende ‘straatkunst’ van bovenaf te filmen. Wil je in beeld, meld je dan nu aan.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam