Ook een aantal huisdieren werden uit de vlammenzee gered
Volledig scherm
PREMIUM
Ook een aantal huisdieren werden uit de vlammenzee gered © Jos van Leeuwen

Bovenbuurman Dennis probeerde kleuters uit brandend huis te redden: ‘Het was afschuwelijk’

Eén groot drama. Zo noemt Dennis Schols de brand die in de nacht van zaterdag op zondag woedde in de ’s-Gravenzandelaan in de Schilderswijk. Schols woont met zijn ouders, vriendin en kinderen boven de benedenwoning, waar op dat moment een moeder en drie kinderen in het nauw zaten.

,,Ik werd wakker van het geschreeuw van de moeder. Het waren geen woorden, gewoon gegil van paniek en van pijn. Als eerste heb ik mijn eigen familie gewekt en in veiligheid gebracht. Toen die veilig op straat stonden, kreeg ik in de gaten dat er nog twee kinderen vast zaten in de woning.’’

 1. Coronahoester, zorgapplaus: Nederlandse taal ondergaat een pandemie aan nieuwe woorden
  PREMIUM

  Coronahoes­ter, zorgap­plaus: Nederland­se taal ondergaat een pandemie aan nieuwe woorden

  Theater De Vaillant in Den Haag houdt ‘torenconcerten’, de rechtbank legt celstraf op aan ‘coronahoesters’ en in de gemeente Westland vrezen handelaren voor een ‘sierteeltscenario’. Het zijn zomaar wat uitdrukkingen die woensdag in AD Haagsche Courant stonden. De coronacrisis zet het dagelijks leven op zijn kop, maar leidt óók tot een enorme verrijking van de Nederlandse taal.
 2. Vakantieparken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een appartement driehoog’
  PREMIUM

  Vakantie­par­ken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een apparte­ment driehoog’

  Terwijl elders in het land vakantieparken en campings op slot zijn gegaan, kun je in Den Haag en omliggende gemeenten nog gewoon een vakantiehuisje boeken. Restaurants, zwembaden en andere voorzieningen op de parken zijn wel gesloten, maar chaletjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Er zijn minder gasten vanwege het coronavirus, maar de parken zijn niet leeg. ,,De gasten komen vooral voor de rust.’’ Hoe verantwoord is dat?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag