Fotograaf Ricardo Smit op de plek waar vandaan hij de foto’s maakte van de tramaanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Fotograaf Ricardo Smit op de plek waar vandaan hij de foto’s maakte van de tramaanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht. © Marnix Schmidt

Fotograaf Ricardo Smit maakte iconische foto van tramaanslag: ‘Het was compleet bizar’

De Culemborgse fotograaf Ricardo Smit maakte op 18 maart 2019, de ochtend van de tramaanslag in Utrecht, unieke foto’s van deze tragedie. Zijn foto’s gingen de hele wereld over. Nu vertelt hij zijn verhaal.

Dit artikel verscheen eerder op ad.nl. Vanwege de herdenking van de tramaanslag, die woensdag exact één jaar geleden plaatsvond, publiceren we dit verhaal opnieuw.

  1. John (59) leidt de ‘militaire operatie’ in het Diakonessenhuis: ‘Wij nemen harde besluiten, maar kijken met ons hart’
    PREMIUM

    John (59) leidt ‘militaire operatie’ in Diak: ‘Wij nemen harde besluiten, maar kijken met ons hart’

    Geplande operaties zonder spoed worden afgezegd, OK’s worden omgetoverd tot intensive cares en diensten van soms wel zestien uur, zeven dagen per week, zijn de verpleegkundigen en artsen inmiddels niet meer vreemd. Utrechtse ziekenhuizen krijgen de laatste week voor het eerst te maken met grotere getale coronapatiënten. De man die deze ‘militaire operatie’ in het Diakonessenhuis in Utrecht, met op het moment 48 coronapatiënten, leidt, is John Taks (59), voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht