Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock/AD

Gratis spiraaltje na abortus? Bij mij gaan de Handmaid’s Tale-bellen rinkelen

Column Saskia NoortSaskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. Deze week windt ze zich op over de gratis spiraal die sommige vrouwen kunnen krijgen na abortus. Moet zoiets niet gratis beschikbaar zijn voor iedereen? Natuurlijk komt er dan een hoop gejank over losbandigheid maar uiteindelijk zal het leiden tot minder abortussen en vrijere vrouwen, pleit ze.

Het is niet gek dat wij Nederlanders ons vertrouwen beginnen te verliezen in de politiek. En dan heb ik het nog niet eens over de uitglijers van Klaas Dijkhoff. Afgelopen woensdag maakte minister Hugo de Jonge bekend dat vanaf 1 januari 2020 vrouwen die een abortus ondergaan in aanmerking komen voor een gratis spiraaltje. Nee, niet alle vrouwen die een abortus ondergaan, maar de vrouwen die speciaal door de abortusarts worden geselecteerd. ‘Opdat de abortusklinieken ‘maatwerk’ kunnen bieden’. 

  1. Brief aan alle Nederlanders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?
    PREMIUM
    Voorpublicatie

    Brief aan alle Nederlan­ders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?

    Op het moment dat een meerderheid van de Nederlanders overtuigd is van klimaatverandering, grote investeringsfondsen aankondigen niet meer te investeren in fossiele energie en de Tesla Model 3 de meest verkochte auto is, komt bestsellerauteur en De Correspondent-medewerker Rutger Bregman met een alarmerende brief aan alle Nederlanders, gratis in boekvorm verkrijgbaar: Het water komt. Klik hier voor de voorpublicatie.