Volledig scherm
PREMIUM
Bosbranden © Bart-Jan Dekker

In Afrika zijn veel meer bosbranden, dus waarom paniek over de Amazone?

drie vragenDe ogen van de wereld zijn op de bosbranden in de Amazone gericht. Maar uit satellietbeelden blijkt dat in Centraal-Afrika nog veel meer branden zijn. Heeft de Braziliaanse president Bolsonaro gelijk en wordt overdreven dat ‘de longen van de wereld’ in gevaar zijn?

In Angola waren afgelopen week bijna drie keer zoveel branden als in Brazilië, blijkt uit satellietbeelden van de NASA: zo'n 6000, tegenover ongeveer 2000 in het Amazoneland. Dat de internationale ruimtevaartorganisatie Afrika het ‘vuurcontinent’ noemde, lijkt niet overdreven. De top vijf van brandhotspots van afgelopen week wordt namelijk gecomplementeerd door de Democratische Republiek Congo, Zambia en Mozambique. 

  1. ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederlandse (18) bewerkt slachtoffer met gebroken fles

    ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederland­se (18) bewerkt slachtof­fer met gebroken fles

    In het populaire ski-oord Zell am See is vannacht een 18-jarige Nederlandse vrouw gearresteerd omdat ze een Oostenrijkse leeftijdgenoot zwaar mishandelde tijdens een volgens de politie ‘wild gevecht’. Het slachtoffer belandde zwaargewond in het ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak en beslist daarna of de vrouw in voorlopige hechtenis blijft, melden Oostenrijkse media.