Volledig scherm
PREMIUM
© Koen Verheijden

Oma Bets (64) kan het haar kleinkinderen niet aandoen om nu al dood te gaan

Ik heb geleefdAnnemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Bets (64) heeft de ziekte van Kahler, de diagnose was een klap in haar gezicht. ‘Mijn kleinzoon vroeg: ‘Oma, je gaat toch niet dood?’ Dat heeft me zo aangegrepen. Het werd mijn drijfveer.’’

Het was een warme zomermiddag. Bets Keereweer (64) droeg haar mutsje. ,,Oma, doe toch af’’, zei haar kleinzoon van 8. ,,Maar dan ben ik net een oude heks’’, antwoordde zij. ,,We weten toch dat je kaal bent’’, drong de kleindochter (11) aan.

De kinderen hadden gelijk, wist Bets, en ze trok de muts van haar hoofd. Klik - opa maakte de mooie foto die Bets me nu op haar telefoon laat zien. ,,Is dat niet prachtig?’’, zegt ze verrukt.

We zien een kale oma breed lachend in haar luie stoel, de kleinkinderen zitten dicht tegen haar aan ,,Die kinderen zijn gewoon meegegroeid in het proces.’’

  1. Hoofdconductrice ‘kookt van woede’ nadat reiziger op haar spuugt in trein: ‘Ik pik dit niet meer’

    Hoofdcon­duc­tri­ce ‘kookt van woede’ nadat reiziger op haar spuugt in trein: ‘Ik pik dit niet meer’

    Een hoofdconductrice is deze week in de trein ter hoogte van Eindhoven belaagd door een reiziger die weigerde anderhalve meter afstand te bewaren. De man spuugde richting haar gezicht en wist vervolgens te ontkomen. Een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen bevestigt het incident vandaag en zegt het onacceptabel te vinden. ,,Onze mensen verdienen het niet zo behandeld te worden.”