Volledig scherm
PREMIUM
© Carli Hermes

Ook ik heb een heuse corona-obsessie te pakken

Column Saskia NoortSaskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. Door het coronavirus zitten haar ouders in een zelfverkozen lockdown, zelf weet ze ook niet meer goed wat te doen. Wel of niet naar dat feestje? Wel of niet op vakantie volgende week? Wel of niet naar de bioscoop, uit eten, lezingen geven, op Tinderdate?

Mijn moeder belde. Het leek haar gezien het coronavirus beter als ik niet op haar verjaardag kwam. In Bergen was het nog niet. Zij en mijn vader zaten alvast in zelfverkozen lockdown, spookverhalen in de appgroepen uitwisselend. ‘Ja we drinken thuis maar een wijntje’, zei ze. ‘Ik word nu iedere ochtend wakker met een kater.’

  1. Hoofdconductrice ‘kookt van woede’ nadat reiziger op haar spuugt in trein: ‘Ik pik dit niet meer’

    Hoofdcon­duc­tri­ce ‘kookt van woede’ nadat reiziger op haar spuugt in trein: ‘Ik pik dit niet meer’

    Een hoofdconductrice is deze week in de trein ter hoogte van Eindhoven belaagd door een reiziger die weigerde anderhalve meter afstand te bewaren. De man spuugde richting haar gezicht en wist vervolgens te ontkomen. Een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen bevestigt het incident vandaag en zegt het onacceptabel te vinden. ,,Onze mensen verdienen het niet zo behandeld te worden.”