Volledig scherm
PREMIUM
© Vijselaar en Sixma

Sofie vertelt over polyamorie: ‘Ik vind één relatie al ingewikkeld’

Hoewel monogamie nog steeds de norm is, experimenteren veel stellen met een open relatie. Werkt dat, of is de vrije liefde gedoemd te mislukken? Schrijver Sofie Rozendaal (32) vertelt over haar ervaringen.

Een mens is niemands bezit, maar als we samen waren, was ik van hem. Hij wilde alles. Elke vezel van mijn lijf, elke geschifte gedachte, het zwartste van mijn ziel en de zuiverste toewijding. We zagen elkaar onregelmatig. Soms appten we de hele dag door, soms bleef het wekenlang stil. Geen verwachtingen. Geen verplichtingen. Niks moest en alles kon, en juist daarom was ik bij hem meer mezelf dan ik ooit bij iemand dacht te kunnen zijn.

  1. Hoofdconductrice ‘kookt van woede’ nadat reiziger op haar spuugt in trein: ‘Ik pik dit niet meer’

    Hoofdcon­duc­tri­ce ‘kookt van woede’ nadat reiziger op haar spuugt in trein: ‘Ik pik dit niet meer’

    Een hoofdconductrice is deze week in de trein ter hoogte van Eindhoven belaagd door een reiziger die weigerde anderhalve meter afstand te bewaren. De man spuugde richting haar gezicht en wist vervolgens te ontkomen. Een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen bevestigt het incident vandaag en zegt het onacceptabel te vinden. ,,Onze mensen verdienen het niet zo behandeld te worden.”