Volledig scherm
Grote vrachtwagens zijn omwonenden van de omleidingsroute door de stad een doorn in het oog. Velen hebben hier niets te zoeken. © Rinie Boon

Actie tegen trucks die vanwege afgesloten Wantijbrug voor sluiproute door Dordrecht kiezen

De gemeente Dordrecht en Rijkswaterstaat zinnen op maatregelen om vrachtverkeer te weren van de omleidingsroute door de stad. Veel chauffeurs wurmen zich een weg door de stad om de afgesloten Wantijbrug te omzeilen, hoewel ze in de stad niets te zoeken hebben.

Vooral op de rotonde bij het Halmaheiraplein en de Reeweg Oost lopen grote trucks compleet vast. Het vrachtverkeer is met name omwonenden een doorn in het oog. Een totaalverbod is echter onmogelijk, zo heeft wethouder Rik van der Linden de gemeenteraad gemeld.

Winkels en bedrijven moeten immers bevoorraad kunnen worden. Hij hoopt daarom dat speciale verkeersregelaars de sluiptruckers kunnen onderscheppen om hen op de route via de A15 en de A16 te wijzen.

Boetes

Ondertussen is de politie al begonnen de ‘supersluipers’ onder de truckers te bekeuren. Die proberen de file op de Merwedestraat te omzeilen door de Maasstraat te kiezen. Om dat te voorkomen is een lengtebeperking ingesteld. Overtreders daarvan kunnen een prent krijgen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Moet Dordrecht straatmuzikanten weer toestaan?

  • Ja, met volledige vrijheid voor de muzikanten (24%)
  • Ja, maar alleen met een vergunning op vaste plekken en vaste tijdstippen (38%)
  • Nee, weg met die herrie (30%)
  • Wel of geen muziek, het is mij om het even (8%)
683 stemmen