Volledig scherm
Winkeliers van het Vogelplein pleitten eerder al voor heroverweging van afsluiting van de Bankastraat. © Victor van Breukelen

Bankastraat blijft vooralsnog deels gesloten tijdens werkzaamheden aan Wantijbrug

De Bankastraat blijft vooralsnog vanaf twee kanten deels gesloten tijdens de werkzaamheden aan de Wantijbrug. Een gesprek tussen de gemeente, de werkgroep Reeweg Oost-Ceramstraat, winkeliers van het Vogelplein en bewoners van de Bankastraat donderdagavond heeft daar niets aan veranderd.

Bewoners van de Reeweg Oost en omgeving en ondernemers op het Vogelplein pleitten voor heroverweging van die maatregel, omdat hierdoor de bereikbaarheid van het Vogelplein zou afnemen en de verkeersdruk in de Reeweg Oost zou toenemen

Volgens de gemeente is het afsluiten van de Bankastraat echter nodig voor de doorstroming van het verkeer. ,,Het gaat overal heel druk worden. Het is een illusie om te denken dat er geen overlast gaat ontstaan. Het doel bij het bedenken van de maatregelen is altijd geweest: zorgen voor enige doorstroming’’, aldus gemeentewoordvoerder Jonne van Bochove.

Niet helemaal afgesloten

Hij benadrukt dat de Bankastraat slechts deels wordt afgesloten. Vanaf de Oranjelaan kunnen bestuurders nog wel rechts de Bankastraat op, maar niet meer vanaf de Stooplaan, vanaf de Oranjelaan in de richting van de Noordendijk en vanaf het Halmaheiraplein.

Wethouder Rik van der Linden erkent wel dat het beter was geweest als bewoners en ondernemers uit de buurt - de ogen en oren van de wijk - de maatregelen niet uit het gemeentenieuws hadden moeten vernemen, maar dat er ook persoonlijk contact was opgenomen. De korte voorbereidingstijd na de aankondiging van Rijkswaterstaat is volgens de gemeente de reden dat dit niet is gebeurd.

Gemengde gevoelens

Nelleke de Smoker van de werkgroep Reeweg Oost-Ceramstraat kijkt met gemengde gevoelens op het gesprek met de gemeente terug. ,,De gemeente is bereid waar nodig mee te bewegen, maar onze grote zorg blijft de Ceramstraat. Die krijgt zoveel te verwerken. Nu rijden daar 100 à 150 auto’s per etmaal. Doe dat maar gerust keer tien de komende tijd.’’ De werkgroep heeft ideeën aangedragen om de situatie te verbeteren, zoals een verkeersregelaar tijdens de ochtendspits op het kruispunt Oranjelaan Krommedijk. Die is nog niet toegezegd.

Ted Bogers van de winkeliersvereniging Vogelplein ziet het nog steeds somber in. ,,Juist het kruispunt met de Oranjelaan en Stooplaan is voor onze bereikbaarheid cruciaal. Economisch wordt het heel moeilijk. En de communicatie, daar word je ook niet vrolijk van.’’

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen