Volledig scherm
De Wantijbrug is vanaf 20 januari tien weken lang dicht. © Milan Rinck

Bewoners Reeweg Oost vrezen voor maanden verkeerschaos door afsluiting Wantijbrug

Bewoners van de Reeweg Oost in Dordrecht noemen de maatregelen die de gemeente neemt tijdens de afsluiting van de Wantijbrug een ‘steek in de rug’. Ze vrezen voor onverantwoord grote drukte en filevorming in hun straat de komende tijd.

Met het afsluiten van de Wantijbrug vanaf 20 januari zal de verkeersdruk onder meer op en rond de Oranjelaan toenemen. Om sluipverkeer te voorkomen, wordt de Bankastraat afgesloten en wordt verkeer omgeleid via de Reeweg Oost. Ondernemers op het Vogelplein lieten eerder al weten hier niet blij mee te zijn, maar ook bewoners van de Reeweg Oost balen. 

Verkeerschaos

Zij maken in een brief aan de gemeenteraad en het college van b en w bezwaar tegen de maatregelen. ‘De reden dat u deze keuze maakt, is ons niet duidelijk. Na de ervaringen met de werkzaamheden van de afgelopen jaren aan de Bankastraat en de Oranjelaan (herriolering en stadsverwarming) vrezen wij maandenlange verkeerschaos in onze woonstraten en aanliggende straten’, aldus de werkgroep Reeweg Oost-Ceramstraat.

Quote

De maatrege­len die u nu aankondigt en de manier waarop, voelen voor ons als een steek in de rug

werkgroep Reeweg Oost-Ceramstraat

Die verwachte verkeerschaos heeft volgens de bewoners grote gevolgen voor de leefbaarheid, verkeersveiligheid en de volksgezondheid. Ze noemen het verder ‘stuitend’ dat deze maatregelen naar buiten zijn gebracht zonder bewoners hier vooraf over te informeren of het gesprek aan te gaan. ‘De maatregelen die u nu aankondigt en de manier waarop, voelen voor ons als een steek in de rug.’

Heroverwegen

De werkgroep vraagt de gemeente de verkeersmaatregelen te heroverwegen en zo de Reeweg Oost, Ceramstraat en Bankastraat meer evenredig te belasten. Verder willen ze inspraak bij de keuzes, inzicht in de gevolgen van de maatregelen en vragen ze om een goede bereikbaarheid van de winkels op het Vogelplein.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
967 stemmen