Volledig scherm
De gemeente neemt enkele maatregelen in de stad om de doorstroming te verbeteren. © Gemeente Dordrecht

Deze wegen zijn tijdens de afsluiting van de Wantijbrug dicht om de doorstroming te verbeteren

De afsluiting van de Wantijbrug zal ook in Dordrecht zelf leiden tot oponthoud. Om te zorgen dat het verkeer zoveel mogelijk stapvoets kan doorrijden, sluit de gemeente enkele wegen (deels) af. Met een kaartje laat ze zien om welke wegen het precies gaat.

De Wantijbrug is afgesloten van 19 januari tot en met 3 april in verband met onderhoud. In Dordrecht zelf verwacht de gemeente de meeste drukte op de route Merwedestraat, Oranjelaan, Groenezoom, Hastingsweg en Provincialeweg. Met enkele afsluitingen op die route wil de gemeente voorkomen dat het verkeer stil komt te staan.

Zo mag verkeer tijdens de afsluiting vanaf de Oranjelaan niet linksaf de Bankastraat in. En ook is het voor automobilisten niet mogelijk om de Bankastraat in te rijden vanaf het Halmaheiraplein. Omrijden kan via de Reeweg Oost. Een andere maatregel is de afsluiting van de Vlijbrug, waardoor auto’s om moeten rijden via de Oranjelaan. 

In Dubbeldam is het niet mogelijk om vanaf de Hastingsweg af te slaan naar de Bamendaweg. Weggebruikers moeten omrijden via de Vissersdijk Beneden. Verkeer in de binnenstad moet rekening houden met een afsluiting van de middenberm op de kruising van de Stationsweg met de Singel. Auto's kunnen daardoor vanaf de Singel niet direct de oversteek maken. 

Ook stelt de gemeente verkeerslichten anders af en worden op de Merwedestraat kruizen aangebracht ter hoogte van de supermarkten, zodat verkeer vanaf de parkeerplaats makkelijker weer de weg kan oprijden.

Niet blij met afsluiting

Niet iedereen is blij met de maatregelen die de gemeente neemt. Zo pleitten de werkgroep Reeweg Oost-Ceramstraat, winkeliers van het Vogelplein en bewoners van de Bankastraat eerder al voor een heroverweging van de gedeeltelijke afsluiting van de Bankastraat, omdat de bereikbaarheid van het Vogelplein zou afnemen en de verkeersdruk in de Reeweg Oost zou toenemen

De gemeente gaf aan dat het afsluiten van de weg toch echt nodig is. ,,Het gaat overal heel druk worden. Het is een illusie om te denken dat er geen overlast gaat ontstaan.’’

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Welke toekomst zie jij voor de koopavond in Dordrecht?

  • Koopavond zoals nu, op donderdagavond tot 21.00 uur (11%)
  • Koopavond op vrijdag tot 21.00 uur (42%)
  • Donderdag, vrijdag en zaterdag iets langer open, maar niet tot 21.00 uur (23%)
  • Schaf de koopavond lekker af (24%)
1962 stemmen