Volledig scherm
De gestrande vrachtwagen. © AD

Dordrecht woensdagavond urenlang onbereikbaar vanaf Papendrechtse brug

Het is voor automobilisten woensdagavond urenlang onmogelijk om Dordrecht te bereiken vanaf Papendrecht. Dan wordt de vrachtwagen geborgen, die vanmorgen onderaan de afrit van de N3 in de berm belandde. 

Het voertuig kwam woensdagochtend van de N3 en wilde rechts afslaan, richting het industriegebied op de Staart. De bestuurder nam die bocht echter iets te krap, waardoor hij in de berm terechtkwam en daar niet meer zelfstandig uit kan komen. Het wachten is nu op een hijskraan, die het voertuig weer op de weg kan tillen. Rijkswaterstaat laat weten dat dat vanavond om 22.00 uur pas gaat gebeuren. 

Het verkeer heeft op die plek sowieso al veel vertraging vanwege de afgesloten Wantijbrug. Daardoor moeten auto’s die normaal gesproken over de Wantijbrug en de N3 in de richting van de A16 rijden allemaal afslaan en omrijden via de Merwedestraat.

Complete afrit urenlang dicht

Het verkeer wordt ter plaatse om de gestrande vrachtwagen heengeleid. Om het verkeer niet nog verder te hinderen is besloten om de klus pas na de avondspits op te pakken. Daarvoor moet namelijk de complete afrit afgesloten worden voor het verkeer. Dat gebeurt vanaf 21:30 uur. Rijkswaterstaat verwacht daarna tot 01.00 uur bezig te zijn met de ‘zware berging’.

Verkeer dat vanaf Papendrecht naar Dordrecht wil, wordt omgeleid via A15 en A16.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Moet Dordrecht straatmuzikanten weer toestaan?

  • Ja, met volledige vrijheid voor de muzikanten (24%)
  • Ja, maar alleen met een vergunning op vaste plekken en vaste tijdstippen (38%)
  • Nee, weg met die herrie (30%)
  • Wel of geen muziek, het is mij om het even (8%)
683 stemmen