Volledig scherm
Drukte op de Merwedestraat, vanwege de afsluiting van de Wantijbrug. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Dordtse ochtendspits nóg drukker door regen en ongeluk bij Rotterdam

De eerste ochtendspits in en om Dordrecht na de afsluiting van de Wantijbrug met slecht weer heeft vanmorgen voor meer vertraging gezorgd dan de afgelopen dagen.

De brug in de N3 is sinds ruim een week dicht voor bijna alle verkeer vanwege een grootscheepse renovatie en dat zorgt sindsdien voor grote drukte in en om de stad. Nu het regende was het nog veel drukker dan de afgelopen week gebruikelijk was, maar daar kwam ook nog een ongeluk op de Van Brienenoordbrug bij Rotterdam overheen.

Vrachtwagen

Daar kantelde in de spits een vrachtwagen, waarbij een aggregaat op een personenauto terecht kwam en de parallelbaan afgesloten moest worden.

Gevolg was dat er een lange file op de A16 ontstond en dat miste zijn uitwerking op Dordrecht niet. Ook op de A15 en in de stad liepen de wachttijden behoorlijk op. ,,Slecht weer helpt nooit, maar wij hadden vanmorgen vooral last van het ongeval en de enorme file op A16. Dat heeft normaal al direct impact op de verkeersstromen in onze stad en dat is nu helemaal extra merkbaar’’, zegt woordvoerder Jonne van Bochove van de gemeente, die continu probeert met allerlei ingrepen de drukte te verminderen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Moet Dordrecht straatmuzikanten weer toestaan?

  • Ja, met volledige vrijheid voor de muzikanten (24%)
  • Ja, maar alleen met een vergunning op vaste plekken en vaste tijdstippen (38%)
  • Nee, weg met die herrie (30%)
  • Wel of geen muziek, het is mij om het even (8%)
683 stemmen